Medalie de Aur – Vinarium 2022

Rezultatele celei de-a 19-a Editie a Concursului International VINARIUM au fost anuntate. VINARIUM 2022 a avut loc in regiunea viticola de traditie a Dobrogei la Pavilionul Expozitional Constanta.

Timp de 4 zile cei 47 de membrii ai juriului international au degustat 1299 de vinuri din 16 tari.

Lista completa poate fi gasita aici.

Anuntam cu mandrie Medalia de Aur decernata pentru Garagiste de Vinalia – Feteasca Neagra, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon 2019.

Istoria Conacului din Ceptura si a Cramei Vinlia se scrie in fiecare zi, iar Garagiste de Vinalia noteaza file importante. Vinul Garagiste realizat din pasiunea oamenilor locului din zona Dealu Mare – Ceptura, prin mixul fericit de Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Shiraz si Merlot  se imbina elegant, pentru un strop de opulenta in orice pahar.

Maturat 12 luni in barcuri de stejar romanesc, amestecul de feteasca neagra (45%) cabernet sauvignon (33 %) merlot (17 %) si syraz (5%) daruiste un manunchi de fructe rosii cu taninuri bine echilibrate .

Recomandat la preparate din carne rosie , branzeturi maturate , servit la 16 grade C .

Culoarea sa de rosu aprins tradeaza aromele delicate de fructe rosii ce confera un aer proaspat, deosebit. Acest vin isi etaleaza aromele intr-o simfonie cu final lung si catifelat. Strugurii sunt culesi si atent  selectionati din viile de pe Dealul Mare, deal cu o istorie viticola indelungata, apoi sunt maturati 12 luni in butoaie din lemn de stejar pentru un gust si o aroma cu totul unica si aparte.